Friday, December 25, 2009

Оценете миналото


Лесно е да си негативен за отминалите грешки и нещастието.Но е много по-здравословно да гледаме не себе си и нашето минало в светлината на опита и израстването.

Нашето минало е поредица от уроци,които ни придвижват на по-високо ниво в живота и любовта. Взаимоотношенията,в които сме навлизали,стояли и приклиючвали са полезни уроци за нас.

Някои от нас изплуват от най-болезнени обстоятелства със силно прозрение за това кои сме ние и какво искаме. Нашите грешки? Необходимост. Нашето безсилие, провали,а понякога и пречките нарастват и прогресират? Това също е необходимост. С всяка стъпка в нашия живот сме се учили. Минавали сме през най-подходящите преживявания,от които сме имали нужда,за да станем такива, каквито сме днес. С всяка изминала стъпка сме напредвали. Грешка ли е нашето минало? Не. Единствената грешка,която можем да направим е да объркаме,че това е истина.

Днес Бог ми помага да се отърва от негативните мисли,може би намирайки убежище в минали обстоятелства или връзки. Мога да приема с благодарност всичко,което ми е донесъл деня.

No comments:

Post a Comment